Bed & Breakfast Paal21Texel

Bed & breakfast Paal21Texel is gelegen aan een rustige straat in het hart van het gezellige havenplaatsje Oudeschild. Op loopafstand van onze B&B vindt u restaurants, winkels, een fietsenverhuur, het unieke museum Kaap Skil en de vissershaven.  

In de haven liggen verschillende rondvaartboten waarmee u kunt gaan garnalen vissen en zeehonden kijken. Naast de haven vindt u een beschut Waddenstrandje. In de buurt van bed & breakfast Paal21 Texel  beginnen verschillende fiets- en wandelroutes waaronder het Skillepaadje naar de Hoge Berg, Texel Goudedriehoek-route en de Boerenroute.

Paal21Texel

We hebben drie sfeervol ingerichte kamers met eigen opgang.

In onze B&B kunt u huiselijk overnachten, tot rust komen en of relaxen in de natuurlijk aangelegde tuin. 

S'morgens wacht U een heerlijk ontbijt voor Uw kamerdeur, o.a. met Texelse en Bio-producten en geheel naar wens samengesteld.

Bij mooi weer kunt U op het terras in onze tuin ontbijten. Families/gezinnen kunnen ook in onze "Tuunkamer" gezamenlijk ontbijten.

 

De "Tuunkamer" is een prachtig gelegen huiskamer voor onze gasten. Zeer geschikt als gezellige verblijfsruimte voor onze gasten, familie, vrienden of collega's.

Wij doen er alles aan om uw verblijf op Texel onvergetelijk te maken. Graag heten wij u van harte welkom.

 

Fietsenstalling met E-Bike Laadpunt

In onze fietsenstalling vindt U laadpunten voor Uw E-bike accu


B&B Paal21Texel is "Zo Texels"

Texel is Holland in het klein. Duinen, bos, heide, strand, slikken, polder en weiland - alle soorten landschap die in Nederland bekend zijn, zijn ook op Texel te vinden.

B&B Paal21Texel is lid van “Zo Texels” (in het Duits: Typisch Texel). Zo Texels zijn vakantiewoningen van een bijzondere soort: geëxploiteerd door Texelaars die van hun eiland houden en u een bijzondere vakantie-ervaring willen bezorgen.

De ZoTexels-verhuurders huren privé-accommodaties die gericht zijn op een authentieke sfeer en oprechte Texelse gastvrijheid. Beleef een onvergetelijke eilandervaring in de ZoTexels-accommodaties!

B&B Paal21Texel=

Duurzaam, energie neutraal en kleinschalig

  

Duurzaam genieten!

Op ons dak zitten veertien zonnepanelen. Doordat Texel de meeste zonne-uren van Nederland heeft en energiebesparende maatregelen is onze bed & breakfast nagenoeg energieneutraal.

 

Om de Bed and Breakfast lekker te verwarmen, hebben wij gekozen voor een gezellige Tegelkachel. Door gebruik te maken van Texels-snoeihout en te stoken in een gekeurde efficiënte houtkachel  verwarmen we de b&b grotendeels duurzaam en schoon.

 

Paal21Texel is een kleinschalige huiselijke bed & breakfast en daarom een duurzame vorm van verblijfsrecreatie t.o.v. (all-inclusive) hotels. 


Bekijk de-uitagenda zodat je weet welke evenementen plaatsvinden tijdens je verblijf op Texel.

 

Oudeschild

 

Onze B&B is gelegen in Oudeschild. Oudeschild is het enige dorp van Texel dat direct aan zee ligt. Eb en vloed kunnen in de haven rustig hun gang gaan. Een aantal keer per jaar stijgt het water zo hoog dat de kade overstroomt. Maar daar wordt een Oudeschilder niet "warm of koud" van, sterker nog: u kunt zelfs deelnemen aan een Hoogwaterdiner. [bron: VVV]

P.s. De B&B ligt op veilige afstand van dat natuurgeweld.

 

Vanuit B&B Paal21Texel wandel je in 5 minuten over de Waddendijk of door de charmante straatjes naar het centrum van Oudeschild. Op de Waddendijk kun je genieten van een prachtig panoramisch uitzicht - waaronder den Helder, de Hoge Berg (bekroond tot Nederlands Iconische Landschap), de Ruyterstraat met haar karakteristieke dorpshuizen, kerken en windmolen “de Traanroeier.

 

Oudeschild speelde een belangrijke rol tijdens de Gouden Eeuw, en de geschiedenis is te zien in het indrukwekkende Kaap Skil Museum in het dorp. Op loopafstand van onze B&B vindt u restaurants, winkels, een fietsenverhuur, museum Kaap Skil en de prachtige haven van het dorp. De kleurrijke vissersboten, (grote)zeilschepen en karakteristieke huisjes, winkels en restaurants trekt zowel de plaatselijke bevolking als bezoekers aan. Je kunt allerlei bootexcursies boeken vanuit de haven naar de Waddenzee. 

Naast de haven vindt u een beschut Waddenstrandje. In de buurt beginnen verschillende fiets- en wandel routes waaronder het Skillepaadje naar de Hoge Berg, Texel Goudedriehoek-route en de Boeren route. De Texelse Bierbrouwerij bevindt zich aan de voet van de Hoge Berg.